SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

28/07/2017 De herder en de garagist - Elvis Peeters

Uit de pen van Elvis Peeters vloeide de straffe monoloog "De herder en de garagist", geschreven voor Monty Kultuurfaktorij. U treft de tekst nog tot 3 augustus op TAZ (Theater Aan Zee), gebracht door Tom Jansen of exclusief in druk bij uw Confituur-boekhandelaars voor een luttele 6 euro. Mooi naar inhoud, mooi naar vorm.

Wat betekenen overgave, vergeving en rituelen? In welke context helpt God en waar zit Hij in de weg? Dient de mens zich hoe dan ook zelf te redden? Is redden eigenlijk wel nodig?

God, nu is het aan U
Ik heb een heel leven
in U geloofd
Nu is het aan U
om in mij te geloven

Terwijl godsdiensten aan een heropstanding bezig lijken, staat in De herder en de garagist' een priester op een keerpunt in zijn geloof. Tijdens de nadagen van de aanslagen in Brussel vraagt hij zich af of hij moet kiezen voor God of voor de mens? En wat als die mens kiest voor een andere God?

Met de romans De ontelbarenWijDinsdag en Jacht bewees het duo Elvis Peeters dat ze als geen ander maatschappelijke ontwikkelingen weten te problematiseren. Met deze nieuwe toneelmonoloog is dat niet anders.

Exclusief bij uw Confituurboekhandel.

Prijs : 6 euro