SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

Confituur bevat alle soorten fruit. Het is een smeltkroes van kleuren, formaten en smaken. Confituur is nu ook een belangenvereniging, een verzamelplaats, een kleurrijk verbond van onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen. Stuk voor stuk kwaliteitsvolle winkels met een eigen gezicht en een grote liefde voor het boekenvak. Slimme lezers weten waarom ze kiezen voor de onafhankelijke boekhandel:

 • Het is een culturele ontmoetingsplaats. Je botst er vaak op nieuwe,verrassende en inspirerende schrijvers en boeken.
 • Het ruime en gevarieerde assortiment. Bestsellers slokken er niet alle ruimte op, er is ook aandacht voor het ‘onverwachte’,het ‘tegendraadse’ boek.
 • De belezen, bevlogen en deskundige mensen. Het zijn boekhandelaren met lef, inzet en visie (en ook een tikkeltje gekte).
 • Geen twee onafhankelijke boekhandels zijn hetzelfde. Het verschil met ketenwinkels is nog groter. De bestaande diversiteit dient te worden gekoesterd.
 • De buurt, de stad wordt er beter van, het straatbeeld aantrekkelijker. Onafhankelijke boekhandels investeren in plaatselijke projecten en organisaties.
 • De kleinschaligheid, het persoonlijke, de tegenstroom. Onafhankelijke boekhandels hebben een ziel, een eigen gezicht, het zijn nog échte boekhandels.

CONFITUUR BOEKHANDELSPRIJS :

Wat is het ultieme Confituurboek ?

Deel uw stem en bepaal mee het sterkste en origineelste nederlandstalige boek van 2016.

Duidt bij uw Confituurboekhandelaar uw favoriete boek op het formulier aan en win een Confituurboekenbon t.w.v. 25 euro.

Dit zijn onze genomineerden :

 • Brieven uit Genua, Ilja Leonard Pfeijffer
 • Rivieren, Martin Michael Driessen
 • Wil, Jeroen Olyslaegers
 • Hoe ik talent voor het leven kreeg, Rodaan Al Galidi
 • Winterijsland, Laura Broekhuysen

Veel succes

 

 

 

26/01/2017 Gedichtendag 2017

Peter Verhelst wint de Publieksprijs van de Herman De Coninckprijs 2017 voor het mooiste gedicht ‘Als je geen contact meer hebt met de dingen' . Het gedicht verschijnt op de Gedichtendagposter, vormgegeven door Herman Houbrechts en is gratis verkrijgbaar vanaf donderdag 26 januari, Gedichtendag.
Kom hem gewoon in uw Confituurboekhandel afhalen (zolang de voorraad strekt).

15/12/2016 Welk boek beelden we hier uit ?

Welk boek werd er in onze boekenwijzer #05 uitgebeeld ?
Volgende lezers vielen met het juiste antwoord "De kleine prins" van Saint-Exupéry recht in de prijzen : Ignace Bourgeois, Gent - Lut Aerts, Bilzen - Fam. Follebout, Asper - Mien De Vriendt, Erpe-Mere - Roosmarijn De Clercq - Zele.  
Zij vinden eerstdaags een Confituur-boekenbon t.w.v. 25 euro in hun brievenbus !

Gefeliciteerd !

 

 

 

 

12/12/2016 Week van de onafhankelijke boekhandel - gratis een novelle

Op 12 december vieren we voor de vijfde maal de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel, en om hun trouwe klanten te bedanken bieden de Confituurboekhandels ook dit jaar weer een geschenk aan.
De eer ging deze keer naar Peter Terrin, die met de novelle 'Het Antwoord' een prachtig boekhandelsgeschenk schreef. Bij aankoop van minstens 15 euro aan boeken krijgt u dit boekje gratis en voor niets.  
Dit jaar begint het feest twee dagen eerder. Het vijfde boekhandelsgeschenk ligt al vanaf zaterdag 10 december voor u klaar in de boekhandel.  
 
We feesten nog de hele week door met allerlei boekhandelsactiviteiten.
Als u hier klikt vindt u alvast alle  informatie over wat u tijdens de week van de onafhankelijke boekhandel in onze winkels kan verwachten. 
 
We heten u nu al welkom en maken er graag samen een gezellige tijd van.