SLIMME LEZERS KIEZEN VOOR DE ONAFHANKELIJKE BOEKHANDEL EN ZE HEBBEN DAAR GOEDE REDENEN VOOR

Confituur bevat alle soorten fruit. Het is een smeltkroes van kleuren, formaten en smaken. Confituur is nu ook een belangenvereniging, een verzamelplaats, een kleurrijk verbond van onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen. Stuk voor stuk kwaliteitsvolle winkels met een eigen gezicht en een grote liefde voor het boekenvak. Slimme lezers weten waarom ze kiezen voor de onafhankelijke boekhandel:

  • Het is een culturele ontmoetingsplaats. Je botst er vaak op nieuwe,verrassende en inspirerende schrijvers en boeken.
  • Het ruime en gevarieerde assortiment. Bestsellers slokken er niet alle ruimte op, er is ook aandacht voor het ‘onverwachte’,het ‘tegendraadse’ boek.
  • De belezen, bevlogen en deskundige mensen. Het zijn boekhandelaren met lef, inzet en visie (en ook een tikkeltje gekte).
  • Geen twee onafhankelijke boekhandels zijn hetzelfde. Het verschil met ketenwinkels is nog groter. De bestaande diversiteit dient te worden gekoesterd.
  • De buurt, de stad wordt er beter van, het straatbeeld aantrekkelijker. Onafhankelijke boekhandels investeren in plaatselijke projecten en organisaties.
  • De kleinschaligheid, het persoonlijke, de tegenstroom. Onafhankelijke boekhandels hebben een ziel, een eigen gezicht, het zijn nog échte boekhandels.

CONFITUUR BOEKHANDELSPRIJS 2017 :

'Wil' van Jeroen Olyslaegers werd met een overtuigende meerderheid door de Confituurboekhandelaars en hun klanten tot beste Nederlandstalige boek van 2016 gekozen. 

De Confituur boekhandelaars waren het er roerend over eens dat het maatschappelijke engagement en de niet aflatende inzet voor waardevolle literatuur van Jeroen Olyslaegers een prachtige winnaar maakt. In 'Wil' zijn ze beiden op indrukwekkend mooie wijze verenigd. 

Dit waren de andere genomineerden :

  • Brieven uit Genua, Ilja Leonard Pfeijffer
  • Rivieren, Martin Michael Driessen
  • Hoe ik talent voor het leven kreeg, Rodaan Al Galidi
  • Winterijsland, Laura Broekhuysen

Deze tweede Confituur Boekhandelsprijs werd zondagavond 23 april in het Casino in Sint Niklaas uitgereikt.

Luister hier naar het verslag over de winnaar van de Confituurprijs "WIl" van Jeroen Olyslaegers op La Classica.

 

Luister elke dag naar La Classica en ontdek één van de vijf genomineerde boeken voor de Confituur Boekhandelsprijs.

 

19/05/2017 Herontdek Elsschot

Van alle Nederlandstalige schrijvers is Willem Elsschot (1882-1960) de allergrootste.

Zijn stijl is onovertroffen en de intensiteit van zijn werk heeft haar weerga niet. Keer op keer betoveren het mededogen en de milde spot waarmee hij zijn personages beschrijft.

Ook nieuwe generatie lezers hebben het recht om Elsschot te ontdekken. Daarom geeft Polis het volledige oeuvre van Elsschot uit in losse delen, als aantrekkelijk geprijsde en vormgegeven kwaliteitspaperbacks voorzien van nieuwe nawoorden.

Volgende titels werden nu reeds heruitgegeven (in het najaar volgen er nog meer) : 

klik op de titel voor een mooie reportage

Verkrijgbaar bij uw Confituurboekhandel !

 

 

01/04/2017 Confituurboekhandels lanceren exclusief essay van Johan Braeckman - Er was eens

Johan Braeckman schreef voor Confituur een uniek essay over de mens als verhalend wezen, een eigenschap die onlosmakelijk met onze natuur verbonden lijkt : Er was eens - over de mens als vertellende aap.

We kunnen ons de mensheid niet voorstellen zonder haar verhalend vermogen”, betoogt Braeckman. “Succesvolle verhalen, die over de eeuwen en taalbarrie`res heen een groot publiek bereiken, gaan niet over om het even wat. Er komen opvallend vaak ernstige en beangstigende problemen in voor. Wat mag daarvan de reden zijn? Waarom is moord, horror en ellende in fictie aantrekkelijker dan peis en vree? Wat leert ons dit gegeven over onszelf? Zoeken we troost en ontspanning in verhalen, of is er meer aan de hand?

Het essay wordt tijdens de maand april exclusief en in beperkte oplage te koop aangeboden bij de 25 Confituurboekhandels. April staat immers in het teken van de filosofie: over heel Belgie¨ en Nederland worden gespreksavonden, debatten en filosofische lezingen georganiseerd.

Johan Braeckman zal zijn essay verder toelichten tijdens een tournee langs verschillende Confituurboekhandels. Voor meer info en data verwijzen we u graag naar onze activiteiten pagina.

Prijs : 4,95 euro

 

 

 

28/03/2017 La Classica

Luister elke dag naar La Classica en ontdek één van de vijf genomineerde boeken voor de Confituur Boekhandelsprijs.

Surf voor alle info naar http://www.laclassica.be.