Uniek geschenkboek door Tom Lanoye

Hilarisch – Baldadig – Scherp. Maak kennis met jonge brief-schrijvende Tom Lanoye.

Vanaf 9 december verdelen de Confituur boekhandels een gelimiteerde oplage van ‘Met voorgewende hoogachting’, een unieke collectie pittige brieven vol zelfrelativering van de hand van de jonge Tom Lanoye. Dat doen ze ter gelegenheid van de 11de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel.

Confituur is vereerd om samen met redactrice Anni Van Landeghem – die al 40 jaar met Tom Lanoye samen werkt – deze unieke collectie tot bij de lezer te brengen.

“Alles wat je zo aanspreekt in zijn columns en essays — de oprechte verontwaardiging, de stilistische bravoure, de brutale originaliteit, de vrolijke zelfrelativering — het is niet uit de lucht komen vallen.”, blijkt uit de brieven volgens Anni Van Landeghem

Tom Lanoye (1958) hoeven we niet aan je voor te stellen: hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied, werd in meer dan vijftien talen gepubliceerd en ontving voor zijn oeuvre zowel de Gouden Ganzenveer als de Constantijn Huygensprijs. Naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag maakte de VRT met en over de auteur de podcast ‘Viva Lanoye’.

In Met voorgewende hoogachting werden 18 vroege brieven van Tom Lanoye gebundeld, stuk voor stuk prikkelende en stilistische pareltjes, bulkend van speelse polemiek en literaire bravoure.

“Achttien stuks publiceren kan een zuinig begin lijken, maar lees en oordeel met mij: dit is uitbundig veel.”, zegt Van Landeghem in haar voorwoord.

Na Marc Didden, Michiel Hendrickx, Geert & Judith Van Istendael, Annelies Verbeke, Peter Terrin, Stefan Hertmans, Joke Van Leeuwen, Koen Peeters, Saskia De Coster, Jeroen Olyslaegers, Gaea Schoeters is Tom Lanoye de volgende naam in het mooie lijstje van auteurs die het Confituur boekhandelsgeschenk schreven.

Tom Lanoye.

Tom Lanoye © Kris Kuypers 1986


Meer informatie:

Ivy Steinberger (Afgevaardigd bestuurder Confituur vzw)
0476 40 79 74 – info@dereyghere.be